Amazon Quiz Answers Today: Play & Win Prizes

Amazon Quiz Answers Today: Play & Win Prizes, Amazon is Back with a new contest offer, almost in every two-three days Amazon offers its app-only contest winners.

You can win exciting prizes in this quiz such As smartphone, television, headphone, laptop, shopping worth Rs 5,000 or more.

All you need to download the Amazon app and answer a few questions.

How to Play Amazon quiz? How to avail Amazon quiz contest?

Follow the below-given procedure to know more.

Amazon Quiz Answers

Table Of Contents

Amazon Quiz Answers Today –

Win Bose Companion 50: 24th August 2019 –

1)The ‘Angkor Vat’ temple is the largest religious monument ever built. Where is it situated?

Ans – Cambodia

2) Seoul is the capital city of North Korea. True or False?

Ans – False

3) Which is the capital city of the south Indian state of Telangana?

Ans – Hyderabad

4) The digital payment system known as UPI is now commonly accepted across merchants and businesses. What does UPI stand for?

Ans – Unified Payments Interface

5) Which British prime minister was awarded the Nobel Prize for Literature?

Ans – Winston Churchill

Win Canon EOS DSLR Camera: 23rd August 2019 –

1) India’s lightest bulletproof jacket was launched at the Police Expo 2019. It can withstand bullets fired from an AK-47 rifle. What is the jacket called

Ans – Bhabha Kavach

2) The Ministry of New and Renewable Energy launched a scheme to encourage farmers to use and generate solar power this year. What is it called?

Ans – PM-KUSUM

3) What is the hybrid offspring of a male zebra and a female horse called?

Ans – Zorse

4) Who is the first Indian-origin person to take charge as the Home Secretary for the new UK government under Boris Johnson

Ans – Priti Patel

5) India celebrates the National Broadcasting Day every year to commemorate the first-ever radio broadcast in the country, which went live in 1927. Which day is it celebrated?

Ans – 23rd July

Win Rs 20,000 Amazon Pay Balance: 22nd August 2019 –

Q1) What is the currency of South Africa called?

Ans- Rand

Q2) Indian players Harmeet Desai and Ayhika Mukherjee won the gold at the 2019 Commonwealth Championships. Which sport did they play?

Ans- Table Tennis

Q3) She is a former international tennis player and has represented India at the Deaflympics. She has now become the first Indian to win the Miss Deaf World Pageant. Who is she?

Ans- Vidisha Baliyan

Q4) The ______ in Delhi was inaugurated on 25th Feb 2019. It is a structure comprising of four concentric circles – Amar Chakra, Veerta Chakra, Tyag Chakra, and Rakshak Chakra. Fill in the blank.

Ans- National war memorial

Q5) Who is the author of the bestselling books, ‘Sapiens’ and ‘Homo Deus’?

Ans- Yuval Noah Harari

Win Honor 10 Lite smartphone –

Q1. India recently launched its second moon mission, Chandrayaan-2. Which part of the moon will be researched in this mission?

Ans. South pole

Q2. Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?

Ans. Switzerland

Q3. Density is defined as the ratio of the mass of an object to the volume of space it takes up. Based on this, Earth is the least dense planet in the solar system. True or False?

Ans. False

Q4. Alongside Pranab Mukherjee, which famous singer from Assam was posthumously awarded India’s highest civilian award, the Bharat Ratna, in the year 2019?

Ans.Bhupen Hazarika

Q5. Scientists in Bangladesh have developed an alternative to plastic bags – cellulose sheet-bags made with jute fibers. What name have they given to this alternative? Hint – it means golden in Bengali.

Ans. Sonali

Win Seagate 5TB Portable Hard drive –

Q1. Which of the following is NOT a variety of mango?

Ans. Red Dacca

Q2. Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots which were created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?

Ans. Qurbani-ka-meetha

Q3. Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?

Ans. Education

Q4. What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?

Ans. Does not exist

Q5. There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Ans. The big rip

Win Rs 10,000 Amazon Pay Balance: 19th August 2019 –

Q1) On which day is World Photography Day (WPD) observed each year?

Ans – August 19

Q2) Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Ans – a dance form

Q3) What kind of animal is the ‘flying fox’?

Ans – Bat

Q4) Which European capital city was built on a group of 14 islands?

Ans – Stockholm

Q5) The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?

Ans – Assam

Win OnePlus 7 Pro Smartphone: 18th August 2019 –

1) Which of these wireless technologies derives its name from a 10th century Viking king?

Ans – Bluetooth

2) Taipei is the capital of Singapore. True or False?

Ans – False

3) Who was the founder of the Bose Corporation?

Ans – Amar Bose

4) This Dutch footballer was given the nickname ‘Llama’ after he spits on West German striker, Rudi Völler, during a 1990 FIFA World Cup game. Can you name him?

Ans – Franklin Rijkaard

5) Which science fiction writer is credited with penning down ‘The 3 Laws of Robotics’?

Ans – Isaac Asimov

Win Marshall Woburn Bluetooth Speakers: 17th August – 

1)What is the name of the new film starring Leonardo DiCaprio and Brad Pitt which has been directed by Quentin Tarantino?

Ans – Once upon a time in Hollywood

2) The world’s coldest inhabited place is the village Oymyakon which records 68-degree centigrade is located at ___________.

Ans – Russia

3) In the Vivo Pro Kabaddi League, 2019, what is the name of Haryana’s team?

Ans – Haryana Steelers

4) The Pinna is the outer area of which human body part?

Ans – Ear

5) Kiara Advani was most recently seen opposite Shahid Kapoor in Kabir Singh. Which was her Bollywood debut film?

Ans – Fugly

Win Sony Bravia UHD Smart TV: 16th August – 

Q1) Pandit Hari Prasad Chaurasia is a well-known name in the classical music genre. Which instrument does he play?

Ans – Flute

2) Akshay Kumar’s new film is inspired by the true events of ISRO’s Mars Orbiter Mission which was launched in 2013. What is the film called?

Ans – Mission Mangal

3) BSE SENSEX is a commonly known term in the stock market. What does SENSEX stand for?

Ans – Sensitive Index

4) Marvel recently announced that Natalie Portman will play the female version of a popular superhero in their next film franchise. Which hero is it?

Ans – Thor

5) Starting 1st December 2019, ______, an electronic toll payment facility will be mandatory on all national highway toll lanes. What is it called?

Ans – FASTag

Win Rs 1,00,000 Amazon Pay balance – 

1) Which traditional theatrical dance form which originated in Kerala, means ‘performing or playing together’?

Ans – Koodiyattam

2) ______ is a tribal art form from the Mithila region in Bihar, symbolized by a painting featuring complex geometrical patterns. Interestingly, women in Bihar are using this art form to save trees – painting them across the highway to stop authorities from cutting them. Which is this art form?

Ans – Madhubani

3) This is an ancient Indian style of hand painting done on cotton and silk fabric uses a special pen made of tamarind twigs/bamboo reed. It was also found in archaeological sites of Mohenjo-daro. Which art form is this?

Ans – Kalamkari

4) A world record was set when more than 1 lakh people gathered in Kota, Rajasthan on 21st June 2018 and took part in a collective lesson. What were they celebrating?

Ans – World Yoga day

5) With its origins in the city of Lucknow, this style of embroidery has now traveled the world over. Believed to have been introduced by Nur Jahan, it is characterized by very intricate white-on-white shadow work. Which style are we talking about?

Ans – Chikankari

More Amazon Quiz Answers –

Win Casio G-Shock Analog Watch –

1) NASA recently celebrated the 50th anniversary of their mission which first landed a man on the moon. Which mission was this?

Ans – Apollo 11

2) Which country will host the 2023 ICC World Cup?

Ans – India

3) The inventor of the password for computer accounts was an American scientist, who passed away recently. What was his name?

Ans – Fernando Corbato

4) India’s Chandrayaan-2 lunar mission successfully commenced on 22nd July. What is the name of the robot rover that will be released by the moon lander as part of this mission?

Ans – Pragyan

5) Who was the captain of the winning team at the 2019 ICC World Cup?

Ans – Eoin Morgan

Win Bose Home Speaker 500 Quiz Answers: 13th August 2019 –

1) Fact or Myth: The Great Wall of China can be seen with the unaided human eye from space

Ans- Myth

2) Chakyar Koothu is a classical dance form which involves a lot of comedy through narrations and gestures. Which Indian state does it originate from?

Ans – Kerala

3) Former India cricketer, Kiran More, has been appointed as the interim coach of which cricket team?

Ans – USA

4) Which film was Farhan Akhtar’s directorial debut?

Ans – Dil Chahta Hai

5) Last year, Rahul Dravid was inducted into the ICC hall of fame. This year, __________ has become the 6th Indian cricketer to join the ranks. Fill in the blanks.

Ans – Sachin Tendulkar

Win Rs 20,000 Amazon pay balance: 12th August 2019 –

1) In which of the following Indian festivals are boat races a special feature

Ans – Onam

2) Who was the leader of North Korea before Kim Jong-un?

Ans – Kim Jong-il

3) It is said that Gandhiji frequently listened to and enjoyed the kirtan, ‘Vaishnav Jan To Tene Kahiye’. Who penned this kirtan?

Ans – Narsimha Mehta

4) The author of the book ‘Business @ the Speed of Thought’ also wrote ‘The Road Ahead’ in the year 1995, which was at number one in the New York Times bestseller list for seven weeks. Who is the author of these books?

Ans – Bill Gates

5) Who was the winner of the prestigious RedInk Award for ‘Journalist of the Year’ 2019? She bagged this award for her 2018 expose on the functioning of the UIDAI and its Aadhaar data cache.

Ans – Rachna Khaira

More Amazon Quiz Answers –

Win Samsung Galaxy S10E: 11 August 2019 –

Q1. What does FM in FM Radio stand for?

Ans – Frequency Modulation

Q2. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi, and Mumbai?

Ans – The Golden Quadrilateral

Q3. Emojis have become an integral part of digital communication. Which day is recognized as the ‘Global celebration of Emojis’ day, worldwide?

Ans – 17th July

Q4. Which Indian athlete recently won a gold medal in the 200 m sprint category in the Tabor Athletics Meet in the Czech Republic?

Ans – Hima Das

Q5. How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)?

Ans – 150 million km

Win Rs 10,000 Amazon Pay Balance – 

1) _____ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks

Ans- Buzkashi

2) Which among the following platforms announced that it will introduce ‘Learning Playlists’ to list educational videos?

Ans- YouTube

3) Mary Kom is an Indian Olympic boxer hailing from ______. Fill in the blanks.

Ans- Manipur

4) A new smartphone malware which affected millions of users, was named after a character in the Matrix. What is the malware called?

Ans- Agent Smith

5) The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Ans- 38-45 minutes

Win 5TB Seagate Hard Drive: 9th August 2019 –

1) Complete the phrase – ‘wear your heart on your ______’. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.

Ans – Sleeve

2) You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Ans – Mumbai

3) In which country were the first Olympic games held?

Ans – Greece

4) Who won the women’s singles title at Wimbledon 2019?

Ans – Simona Halep

5) In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Ans – England

Win Rs 20,000 Amazon Pay Balance: 8th August 2019 –

1) Where is India’s highest astronomical observatory located?

Ans- Ladakh

2) A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?

Ans- Number 13

3) The World Bank Group announced its first female Managing Director and Chief Financial Officer (CFO) who is an Indian national. What is her name? Hint – She was the MD of the State Bank of India!

Ans- Anshula Kant

4) In a standard set of playing cards, which king is the only one without a moustache?

Ans – King of hearts

5) ISRO has been in the spotlight recently due to it’s moon mission, Chandrayaan-2. Who is the current chairman of ISRO?

Ans – Kailasavadivoo Sivan

Win Honor 10 Lite Smartphone: 7th August 2019 –

1) Which of these was written by William Shakespeare?

Ans – Taming of the Shrew

2) Sportsman Anthony Amalraj recently won a historic bronze medal for India in a World Tour held in Australia. Which sport does he play?

Ans – Table tennis

3) In the DC comic books, what is the name of the planet that is Superman’s home?

Ans – Krypton

4) Akshay Kumar occupies the number 33 spot in the Forbes Celebrity 100 list which mentions the world’s highest-paid entertainers. Who has topped the list this year

Ans – Taylor Swift

5) In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Ans – Dr. B. R. Ambedkar

Win Canon DSLR Camera: 6th August –

1) Which is the smallest planet in our solar system?

Ans – Mercury

2) Fanta and Sprite belong to which beverage company?

Ans – The Coca-Cola Company

3) The researchers from the University of Chicago have discovered remnants of seawater from the Ice Age. In which ocean was this discovery made?

Ans – Indian Ocean

4) The banana plant is classified as a herb. True or False?

Ans – True

5) If the Green Revolution is related to agriculture, what

Ans – Fish

Win Rs 10,000 Amazon Pay balance – 

1) Which of the following is the official language in Argentina?

Ans – Spanish

2) In India, Engineer’s Day is celebrated on September 15. It commemorates the birth anniversary of which Indian scientist?

Ans – M. Visvesvaraya

3) While most societies follow a patrilineal tradition wherein the father’s name is passed on to the children, some do not. Which one of these Indian ethnic communities follows a matrilineal tradition?

Ans-Khasi, Meghalaya

4) Rahul Dravid was recently appointed as the Head of Cricket at the NCA (National Cricket Academy). When was the NCA founded?

Ans – 2000

5) In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Ans – Scar

Win Samsung Galaxy A 50 Quiz: 4th August –

Q1. In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Ans – Most Valuable Player

Q2. The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicate the star is amongst the youngest?

Ans – Blue

Q3. Hrithik Roshan and Tiger Shroff will star in a new film by Siddharth Anand. What is the film called?

Ans – war

Q4. Who won the men’s finals at the 2019 Wimbledon tournament?

Ans – Novak Djokovic

Q5. PUNCH (Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere) is a NASA mission which will attempt to image the Sun. They have selected an Indian scientist as a co-investigator for this mission. Who is he?

Ans- Dipankar Banerjee 

August Amazon Quiz Answers –

Win Fitbit Charge 3 Smartwatch: 3rd August 2019 –

1) The Bharat Dynamics Limited (BDL) which is manufacturing base for guided weapons systems, functions under the Ministry of _______________. Fill in the blank.

Ans – Defence

2) In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alexander’s general Seleucus Nicator?

Ans – Chandragupta Maurya

3) Sports-wear brand Reebok has appointed a new Indian brand ambassador. Which one of these is it?

Ans – Katrina Kaif

4) When did the Apple iPhone first become available?

Ans – 2007

5) Which cricketer was named ‘Player of the Tournament’ for the ICC World Cup 2019?

Ans – Kane Williamson

Win Exiting Prizes: 2nd August 2019 –

1) Indian scientists developed a new material called ‘black gold’ which can absorb light and carbon dioxide. Which institute did they belong to?

Ans – Tata Institute of Fundamental Research

2) She became the first Indian to win a gold medal in the 100ms race at a global event at the World Universiade in Italy. Who is she?

Ans – Dutee Chand

3) Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Ans – On a pillow

4) The biggest river island in the world located in Assam. What is it called?

Ans – Majuli

5) A song titled ‘Tujhe Bhulega Na Tera Hindustan’, was released by the Indian Army to commemorate 20 years of ‘Operation Vijay’ as an ode to the to soldiers of the Kargil war. What is the name of the lyricist?

Ans – Sameer

Win Seagate 5TB Hard Disk: 1st August 2019 –

1) Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Ans – The French Revolution

2) The most common format for a home video recorder is VHSVHS stands for?

Ans – Video Home System

3) Saturn has a total of 62 moons, the largest one being larger than the planet of Mercury. What is its name?

Ans – Titan

4) If you look closely at the planet Jupiter, a very evident dense red spot can be found on it as seen from space. This is often called the ‘Great Red Spot’. What is it?

Ans – A Hurricane

5) ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of a speech in the play Julius Caesar, by William Shakespeare. Which character gave this speech?

Ans – Mark Antony

July Amazon Quiz Answers –

Win Exciting Prizes: 31st July 2019 – 

1) Who led the Indian cricket team to their first-ever World Cup victory in 1983?

Ans – Kapil Dev

2) The largest Buddhist monastery is the world is located in

Ans – Indonesia

3) Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of ___?

Ans – Desserts

4) What kind of weapon is a falchion?

Ans – A sword

5) Which is the wettest place in India, in terms of average annual rainfall received?

Ans – Mawsynram, Meghalaya

Win Bose Companion 50: 30th July 2019 –

1) Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

Ans – Bhanu Athaiya

2) In which year was the euro introduced as a legal currency on the world market?

Ans – 1999

3) What does the Latin phrase ‘Caveat emptor’ mean?

Ans – Let the buyer beware

4) What is the national sport of Japan?

Ans – Sumo wrestling

5) In the FIFA World Cup, the ‘Golden Glove Award’ is awarded each season to whom? World Cup, the ‘Golden Glove Award’ is awarded each season to whom?

Ans – The best goalkeeper

Win Rs 25,000 Amazon Pay Balance: 29th July 2019

1) Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Ans – Lava dance

2) The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Ans – Nagaland

3) Krav Maga is a form of martial arts.

Ans – TRUE

4) ______ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them so as to avoid their legs getting caught

Ans – Cheraw dance

5) _____ is the capital city of Himachal Pradesh

Ans – Shimla

Win Oneplus 7 Pro Smartphone: 28th July 2019 –

1) Which of these are NOT considered to be a macronutrient in context to human dietary requirements?

Ans – Vitamins

2) Name Chetan Bhagat’s debut novel which was also adapted into a Bollywood movie?

Ans – Five Point Someone

3) Which European country announced that it will levy a green tax on flight tickets from 2020, to encourage environmentally-friendly transportation projects?

Ans – France

4) What is the name of the young Malayali actress, who became known as the ‘wink girl’ after a clip of her winking went viral last year?

Ans – Priya Varrier

5) M. Fathima Beevi has the distinction of being the first woman _______

Ans – Judge of Supreme Court

Play & Win Exiting Prizes: 27th July  – 

1) In which year did Atal Bihari Vajpayee become India’s prime minister for the first time?

Ans – 1996

2) Which batsman has scored the highest number of centuries in a single World Cup Tournament?

Ans – Rohit Sharma

3) Which company has recently acquired the American software company Red Hat?

Ans – IBM

4) The movie, Super 30, starring Hrithik Roshan is a biopic based on whose life?

Ans – Anand Kumar

5) The world’s first public blockchain bond ‘bond-I’ was launched by which International organization?

Ans – World Bank

More Amazon Quiz Answers –

Play & Win Exiting Prizes: 26th July  – 

1) By what name is Norma Jean Baker more commonly known?

Ans- Marilyn Monroe

2) Ethanol has been used as an alternative to petrol in Brazil. Now which company has launched the first Ethanol-based motorcycle in India?

Ans- TVS Motors

3) When was World Population Day observed recently?

Ans- 11 July

4) Season 2 of Comicstaan has launched on Amazon Prime. Who is the new host alongside Abish Mathew this season?

Ans- Urooj Ashfaq

5) Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?

Ans- New Delhi

Old Amazon Quiz Answers –

Win Rs 10000 Amazon Pay Balance –

1) Which banking institution commenced it’s operations from the 1st of April 1935?

Ans – Reserve Bank of India

2) Kangana Ranaut and Rajkumar Rao have teamed up for a new film and the trailer was released recently. What is the name of the film?

Ans – Judgemental Hai Kya

3) Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Ans – Indus

4) With the length of its wings reaching nearly 12 feet, which bird has the largest wingspan of any living bird species?

Ans – Wandering albatross

5) Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Ans -Taare Zamin Par

Win Vivo V15 Pro: 24th July – 

1) What was author Mark Twain’s real name?

Ans- Samuel Langhorne Clemens

2) Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?

Ans- Assam

3) In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?

Ans- Mysterio

4) India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?

Ans- Sri Lanka

5) The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Ans- 2061

Win JBL Flip 4: 23rd July 2019 –

1) Which of these actors played on-screen father to their real father?

Ans – Abhishek Bachchan

2) Which cricketer recently broke Sachin Tendulkar’s 27-year-old record of being the youngest player to score 80+ runs in World Cup history?

Ans – Ikram Ali Khil

3) Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?

Ans – Bottle cap challenge

4) In the Jungle Book, written by Rudyard Kipling, what is the name of the panther who befriends Mowgli?

Ans – Bagheera

5) Jayasimha Ravirala currently holds the Guinness World Record for which of these?

Ans – Most hugs given in 1 hour by an individual

Win Rs 20,000 Amazon Pay Balance: 22nd July

1) AR Rahman won a Grammy award for which album?

Ans- Slumdog Millionaire

2) The transformer that develops the high voltage in a home television is commonly called a ____. Fill in the blank.

Ans- Flyback

3) The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?

Ans- Rahul Dravid

4) Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?

Ans- Dubai

5) Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?

Ans- History Professor

Win iPhone XR Smartphone: 21st July 2019

1) In context to fashion, what is a ‘fedora’?

Ans- A type of headwear

2) Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda’s diet mainly consist of?

Ans- Bamboo

3) Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?

Ans- Subroto Mukerjee

4) Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?

Ans- Black gold

5) What is the name of the network of higways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Ans- The Golden Quadrilateral

More Amazon Quiz Answers –

Win Apple Smart Watch: 20th July

1) Which is the national fruit of India?

Ans- Mango

2) Panchathan Record Inn in which composer’s in house studio?

Ans- A.R. Rahman

3) Who developed a vaccine against poliomyelitis (Polio)?

Ans- Dr. Jonas Salk

4) In ancient Greece, men exercised and took part in sports completely nude. True or False.

Ans- TRUE

5) A cinematograph is a motion picture film camera, which also serves as a film projector and printer. Who invented it?

Ans – Lumiere Brothers

Win LG Microwave Oven: 19th July –

1) What is another word for lexicon?

Ans- Dictionary

2) Dr. Kalam was bestowed with the highest honor that an Indian citizen can receive. Which award is it?

Ans- The Bharat Ratna

3) India is a federal union comprising twenty-nine states and eight union territories.

Ans- FALSE

4) Hyundai launched its first all-electric SUV model in India. What is it called?

Ans- Kona Electric SUV

5) A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Ans- 14

Sony Home Theatre Quiz Answers: 18th July –

1) The clothing trend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called

Ans – Goth

2) Name the Indian Tennis player-turned Hollywood filmmaker who has made more than 120 films with stars such as Cate Blanchett, Angelina Jolie and more?

Ans – Ashok Amritraj

3) Where is the headquarters of Amazon Inc. located?

Ans – Seattle

4) Former Indian cricket captain, MS Dhoni recently turned 38 and received wishes from all over the world. When was his birthday?

Ans – 7th July

5) Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock group?

Ans – Queen

Sony Aplha Quiz Answers: 16th July

1) Which of these cities is located on two continents?

Ans – Istanbul

2) In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?

Ans – Trivia

3) Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Ans – Venezuela

4) Who is the author of the famous book of fables known as the Panchatantra?

Ans – Vishnu Sharma

5) Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?

Ans – UK

Other Amazon Quiz Answers –

Samsung Galaxy S10 E Quiz Answers: 14th July 2019 –

1) In the subject of zoology, what is the study of insects called?

Ans – Entomology

2) After Ahmedabad, which Indian city was recently added to the UNESCO World Heritage site list?

Ans – Jaipur

3) Recently, K2, an AI-based Human Resource (HR) Humanoid was introduced in Uttar Pradesh. Which company has introduced this for its employees?

Ans – Tech-Mahindra

4) The Oscar winning film, Forrest Gump is getting an official Hindi remake, by the title ‘Lal Singh Chaddha’. Kareena Kapoor Khan will play the female lead. Who will be playing the role of Forrest Gump?

Ans – Aamir Khan

5) Langvir Nritya, Barada Nati, Pandva Nritya & Shotiya are different forms originate from?

Ans – Uttarakhand

Win Bose Speakers Quiz Answers: 13th July 2019 –

1) George Eliot was the pen name of which author?

Ans – Mary Ann Evans

2) In support of the Rohingya refugees, ____ has decided to provide 2,500 metric tons of rice to Bangladesh. Name the country.

Ans – China

3) Who is largely responsible for breaking the German Enigma codes which helped win World War II, and provided a foundation for modern computing and development of artificial intelligence?

Ans – Alan Turing

4) In the fictional series of Sherlock Holmes, what is the detective’s address in London?

Ans – 221B Baker Street

5) The longest electrified railway tunnel in the country has just been commissioned. Which state will this be built in?

Ans – Andhra Pradesh

Casio G-Shock Watch Quiz: 12th July 2019

1) Which country will host the 2020 summer Olympics?

Ans – Japan

2) Hong Kong is the capital city of China. True, or False?

Ans – False

3) Which country is Prague in?

Ans – Czech Republic

4) First-time MPs, actresses Nusrat Jahan, and Mimi Chakraborty took oath as Lok Sabha members on June 25. Which party do they belong to?

Ans – TMC

5) Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016, after being nominated for several years. Which film did he win it for?

Ans – The Revenant

Win Rs 1,000 Amazon Pay Balance – 

1) Which country recently launched the world’s largest independent solar energy plant?

Ans – UAE

2) Designer Jony Ives recently quit his job. He worked with the company for 20 years and was even knighted at Buckingham Palace. He was the Cheif Design Officer for which organization?

Ans – Apple

3) Which actor is returning to play James Bond in the new film Bond 25?

Ans – Daniel Craig

4) Opera is described as art, architecture, music, theatre, and text all coming together to tell a story. In which country did opera, as we know it today, first began?

Ans – Italy

5) In the Disney live-action remake of Lion King, Beyonce has sung the female vocals for the English version. Who will sing in the Hindi soundtrack?

Ans – Sunidhi Chahan

More Amazon Quiz Answers –

Samsung Galaxy A50 Quiz Answers: 10th July 2019

1) The superstar, Sridevi, marked her Bollywood debut in the year 1979. Which was her first Bollywood film?

Ans – Solva Sawan

2) What is the name of the tribal martial art dance form which originated in the forests of Odisha and is exclusively performed by men?

Ans – Chhau of Mayurbhanj

3) Cassius Clay Jr. is the birth name of which Olympic gold-winning boxer? PS – he was the first fighter to win the heavyweight title 3 times.

Ans – Muhammad Ali

4) Lessons Life Taught Me Unknowingly’ is the autobiography of a famous Indian actor which will be released on 5th Aug. Whose life is it about?

Ans – Anupam Kher

5) India won its first World Cup in 1983, which was also played in England. In which month did India make that historic win?

Ans – June’83

Sony Alpha DSLR Camera: 9th July 2019 – 

1) Kabir Singh, a film starring Shahid Kapoor and Kiara Advani is a remake of which popular Telegu film?

Ans – Arjun Reddy

2) Fernando Torres has announced his retirement from football. Which country does he play for?

Ans – Spain

3) What is the name of the technology used to make telephone calls over the internet?

Ans – VoIP

4) Hakuna Matata’, roughly translates to ‘there are no troubles’. It was popularized in English by the 1994 Disney movie, The Lion King. Which language does this phrase belong to?*

Ans – Swahili

5)NASA has announced that it will be sending a robot to look for life on Saturn’s moon, Titan. What is the name of the robot?

Ans – Dragonfly

More Amazon Quiz Answers –

Win Amazefir Smartwatch: 8th July 2019 –

Q1 – Amazfit Brand Of Smartwatches Comes From Which Of The Following Parent Companies?

Ans – Huami

Q2 – Huami Is The Exclusive Provider Of Wearable Technology For Xiaomi, And Also The Maker Of ______ Range Of Activity Trackers. Fill In The Blanks.

Ans – Mi Band

Q3 – Which Of These Is NOT A Smartwatch By Amazfit?

Ans – Amazfit Speed

Q4 – Which Of The Following Is A Feature Of Amazfit BIP Lite?

Ans – All Of The Above

Q5 – The Amazfit BIP Lite Can Provide Up To ______ Days Of Battery Life On A Single Charge. Fill In The Blanks.

Ans – 45 Days

Win iPhone XR: 7th July 2019 –

1) On the 75th anniversary of the Battle of Imphal (which occurred during WWII), the invading country set up a Museum of Peace in Manipur as a memorial gift. Which country was it?

Ans – Japan

2) Which among the following nations has become the first Gulf country to launch a UN-developed anti-money laundering platform?

Ans – UAE

3) Did you know that the stomach produces acids to help digestion? These stomach acids primarily consist of ______. Fill in the blanks.

Ans – Hydrochloric Acid

4) Which was India’s first ever 3D animated film? It was a joint venture between Walt Disney Co & Yash Raj Films and was directed by Jugal Hansraj.

Ans – Roadside Romeo

5) Which company has recently patented the design for a foldable phone with multiple screens?

Ans – Google

Win Sony Home Theatre –

1) Joule, named after James Prescott Joule, is a unit of measurement that measures ______. Fill in the blank.

Ans – Energy

2) Flights take a longer time when they are flying from East to West, as compared to the other way around. True or False?

Ans – True

3) A new movie trailer for a film starring Sidharth Malhotra and Parineeti Chopra was released recently. What is the name of the film?

Ans – Jabariya Jodi

4) Did you know there is a name for the sound that martial artists make while performing karate? It’s often heard in movies and sounds like they are shouting quickly. What is it called?

Ans – Kiai

5) 15 year old, Cori Gauff defeated her tennis icon in the very first round of Wimbledon, with a score of 6-4, 6-4. Who did she beat?

Ans – Venus Williams

Other Amazon Quiz Answers –

Win Seagate 5 TB Hard Drive –

1) After the re-release of Avengers Endgame, which is the next Marvel film to hit theatres?

Ans – Spiderman: Far From Home

2) Vijay Shankar has been ruled out of the World Cup due to an injury. Who has been named as his replacement?

Ans – Mayank Agarwal

3) A tortoise discovered in Arunachal Pradesh is considered so beautiful that it was named ’Impressed’. True or False

Ans – True

4) Where did PM Narendra Modi perform Yoga asanas along with the public, on the fifth International Day of Yoga?

Ans – Ranchi

5) Legendary athlete, ‘The Flying Sikh’, won 5 golds in international championships, broke a 400m record at the 1960 Rome Olympics and won 77 races to win the Helms World Trophy in 1959. Who was he?

Ans – Milkha Singh

Win Oppo F11 Pro Smartphone: 4th July 2019

1. June 21 was the summer solstice in the Northern Hemisphere. It is known for being the ___ day of the year in this part of the world

Ans. Longest

2. Ablutophobia’ is the fear of?

Ans. Bathing

3. Which team won the FIH Women’s Series Finals hockey tournament held recently on June 23rd?

Ans. India

4. Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?

Ans. Libra

5. There are cells in the body that absorb other smaller cells and bacteria as a defense mechanism against infections. What are they called?

Ans. Phagocytes

Win Diesel Chi Watch –

1) What is the highest civilian award of India?

Ans- Bharat Ratna

2) Who among the following has NOT held the position of chairman at ISRO (Indian Space Research Organization)?

Ans- Dr. APJ Abdul Kalam

3) Saif Ali Khan received the National Award for ‘Best Actor’ for his movie ‘HUM TUM’. True or False?

Ans- True

4) Which famous Indian personality has just announced the release of his autobiography titled, ‘My Life, My Mission’?

Ans- Baba Ramdev

5) Kasol (which is sometimes referred to as mini Israel), is situated on the banks of ________ river where you can find gushing streams and even hot springs! Fill in the blanks.

Ans- Parvati

More Amazon Quiz Answers –

Win Canon DSLR Camera –

1) Farhan Akhtar will star in Rakesh Omprakash Mehra’s next film which tells the story of a boxer. What is the film called?

Ans- Toofan

2) In a bid to harbor good relations between countries, the state-owned English channel, DD India, will now be available in Bangladesh and _____. Can you guess where?

Ans- South Korea

3) The International Olympic Committee (IOC) just opened its new headquarters on the 125th anniversary of the Olympic Games revival. Where is it located?

Ans- Switzerland

4) India just opened it’s first ever hospital and water clinic for elephants! Where is it located?

Ans- Mathura

5) National Mathematics Day is celebrated on 22nd December to commemorate the birth anniversary of __________. Fill in the blanks

Ans- S Ramanujan

Win Rs 10,000 Amazon Pay Balance –

1) The Dadasaheb Phalk Award is one of the most prestigious awards given in the field of India cinema. Who was the first to win this award?

Ans – Devika Rani

2) Mohammed Shami became the 2nd Indian to take a hat-trick in the ICC World Cup. Who was the first Indian cricketer to do so?

Ans – Chetan Sharma

3) What is the name of the technology which uses cable-pulled devices or robots to mimic the movements of humans or animals? Example: The dinosaurs in Jurassic Park!

Ans- Animatronics

4) Who is popularly known as the ‘Birdman of India’ because of his highly influential work in the development of Ornithology (the study of birds)?

Ans – Salim Ali

5) William Jay Bowerman is a popular name in the world of sports apparel and gear. He is the co-founder of which famous sportswear brand?

Ans – Nike

June Amazon Quiz Answers –

Win One Plus 7 Pro: 30th June 2019 –

1) What is the full form of PDF in context to computing?

Ans – Portable Document Format

2) Which city is the capital of Australia?

Ans – Canberra

3) The Nehru Centre in London aims to create a cultural exchange between India and the UK. Which Indian author has been appointed as its new director?

Ans – Amish Tripathi

4) Which Indian Grand Chessmaster won the blitz event at the 2019 Asian Continental Chess Championship in Xingtai, China? Fun fact – he’s just 14 years old!

Ans – Nihal Sarin

5) Indian athlete, Pranati Nayak, recently won a bronze medal at an international tournament. Which sport is she associated with?

Ans – Gymnastics

Win Blaupunkt Party Speakers: 29th June 2019

1. Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?

Ans.UK

2. Avengers Endgame almost broke all records when it released. But it still isn’t the ‘most successful movie ever made’ in terms of money earned yet. Which film holds this record?

Ans. Avatar

3. Featuring at #100, who is the only Indian to be featured in the Forbes World’s Highest-Paid Athletes list 2019?

Ans. Virat Kohli

4. A Spanish poet won the 1971 Nobel Prize for Literature. Who was this distinguished poet who is also well-recognized for his love poems?

Ans. Pablo Neruda

5. Nitesh Kumar Jangir won an award for creating a low-cost breathing support device called ‘Saans’. Who is this device meant for?

Ans. Premature babies

Win Sony Home Theatre: 28th June 2019

1) The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Ans – VVS Laxman

2) Astronomers have spotted a large expanse of table salt deposits on Jupiter’s moon, Europa.

Ans – True

3) The Mt. Sinabung volcano erupted recently throwing up an ash column of 7kms! Which country is the volcano located in?

Ans – Indonesia

4) Which of these famous hard rock band’s debut album was called ‘Appetite for Destruction’?

Ans – Guns N’ Roses

5) World Blood Donor Day is celebrated on 14th June to commemorate the birth anniversary of ___ known for the development and classification of the blood group system. He is also known as the ‘Father of Transfusion Medicine’.

Ans – Karl Landsteiner

Win Rs 25000 Amazon Pay Balance – 

1) T’Challa, the king of Wakanda, is the alter ego of which superhero?

Ans – Black Panther

2) Which of these Indian musical instruments is NOTa string instrument?

Ans – chengila

3) Diljit Dosanjh’s film Soorma, is based on the life of which prominent Indian hockey player?

Ans – Sandeep Singh

4) The 6th full moon of 2019 was visible on 17th June alongside Jupiter and appeared reddish in color. What was this phenomenon called?

Ans – Strawberry moon

5) Narendranath Datta was the birth name of which of these?

Ans – Swami Vivekananda

More Amazon Quiz Answers –

Win Samsung Galaxy M30 –

Q1 – Name The Monument That Mohamad Quli Qutub Shah Built In Hyderabad In 1951 To Commemorate The End Of A Deadly Plague In The City.

Ans – Charminar

Q2 – Whales And Dolphins Sleep By Resting One Half Of Their Brain At A Time, Which Is One Of The Reasons Why They Can Sleep Without Drowning

Ans – True

Q3 – Which Country Will Host The 2020 Summer Olympics?

Ans – Japan

Q4 – Which Of The Following Is Considered The National Slogan Of India? Hint – It Was Popularized By Pandit Madan Mohan Malaviya In 1918.

Ans – Satyameva Jayate

Q5 – Who Won The Women’s Grand Slam Title At The 2019 French Open Tournament?

Ans – Ashleigh Barty

Win Gopro Hero 7 Camera: 25th June

Q1) The iconic ‘Christ The Redeemer’ statue on Corcovado Mountain can be seen in which country?

Ans- Brazil

Q2) Scientists installed the world’s highest weather station recently. Where has it been launched?

Ans- Mt Everest

Q3) The Pickwick Papers, also known as The Posthumous Papers of the Pickwick Club, was the first novel of Mark Twain. True or False

Ans- False

Q4) Why did 22-year old Zonel Sougaijam, an engineer from Manipur, enter the ‘Facebook Hall of Fame’ in June 2019? PS – He was also awarded $5,000 by the company.

Ans- Detecting a bug in Whatsapp

Q5) Which company is launching India’s first electric motorcycle?

Ans- Revolt Motors

More Amazon Quiz Answers –

Win Rs 10,000 Amazon Pay Balance –

Q1) Who has been crowned Femina Miss India World 2019? PS – She hails from Rajasthan.

Ans- Suman Rao

Q2) Which state has the longest known cave in India? The cave is 24,583 meters in length!

Ans- Meghalaya

Q3) In the Hindi dub of Disney’s upcoming ‘Lion King’, Shah Rukh Khan will be the dubbing the character ‘King Mufasa’. Who will voice the character of Simba, the young lion and King Mufasa’ s son?

Ans- Aryan Khan

Q4) Which of the following movies won the Oscar for Best Picture, Best Director & Best Actor all at once in the year 1995?

Ans- Forrest Gump

Q5) Who will be directing Amitabh Bachchan’s next film, ‘Gulabo Sitabo’?

Ans- Shoojit Sircar

Old Amazon Quiz Answers –

Huawei P30 Pro: 23rd June –

1) Name the longest National Highway in India which passes through 11 Indian states?

Ans – NH 44

2) ‘The Forbidden City’ is a UNESCO World Heritage Site and is home to the ‘Palace Museum’ – one of the largest museums in the world. This city was once home to 24 emperors. Where can you find the ‘Forbidden City’?

Ans – China

3) Which national park in India is home to over 70 per cent of the world’s swamp or wild buffalo population, which were recently classified endangered by the IUCN?

Ans – Kaziranga

4) Which among these is NOT a comet, but is in fact an asteroid/dwarf planet in the solar system?

Ans – Ceres

5) Which actress will portray Saina Nehwal in an upcoming biopic on the athelete’s life?

Ans – Parineeti Chopra

Sony Bravia LED Smart TV: 22nd June

1) Which team broke the record for the highest number of goals scored in any World Cup match (womens or mens) in their debut performance at the FIFA Women’s World Cup? PS – they scored 13 goals in a single match!

Ans – USA

2) Sonam Kapoor and Dulquer Salman will be seen together in a fictional movie about the Indian cricket team, based on a book by Anuja Chauhan. What is the movie called?

Ans – The Zoya Factor

3) Which Bengaluru-based NGO, which is running one of the world’s largest school-meals project was recently awarded the BBC World Service Global Champion Award?

Ans – Akshaya Patra

4) Aromachology is the study of smells. What is the study of sound called?

Ans – Acoustics

5) Which Indian state launched ‘Pink Sarathi’ vehicles to ensure the safety of women commuting by local buses?

Ans – Karnataka

More Amazon Quiz Answers –

Win Honor Band 4: 21st June 2019

1) This year will be the 20th anniversary of ‘Operation VIJAY’ in India’s history. Which victorious war are we celebrating?

Ans – Kargil war

2) Jallikattu, a famous sport in Tamil Nadu, broke a world record this year for entering the maximum number of participating animals into the sporting arena. Which animal does this game involve?

Ans – Bull

3) India’s second mission to the moon, Chandraayan 2 is all set to blast off into space and aim for landing on the moon’s South Pole, where no one has ever been before. When will it be launched?

Ans – 15th July 2019

4) Featuring over 70 songs, which of these Bollywood films holds the record for the highest number of songs?

Ans – Indrasabha

5)
Today is the International Day of Yoga, celebrated annually on June 21. After a unanimous declaration for this day by the UN general assembly, when was the first-ever International Day of Yoga celebrated worldwide?

Ans – 2015

Old Amazon Quiz Answers –

Win Montra Helicon Bicycle: 18th June

Q1) Did you know that India has a national aquatic animal! Which one of the following is it?

Ans – River Dolphin

Q2) Which country has launched the first Arctic tourist train service that takes its passengers through the Arctic region before reaching Norway? PS: It is named Zarengold.

Ans – Russia

Q3) Amazon was founded by Jeff Bezos in the year 2000.

Ans – False

Q4) Who has Forbes magazine named as the world’s first billionaire rapper?

Ans – Jay-Z

Q5) Who founded the Vijayanagara Empire that reigned over South India in the 13th century?

Ans – Hariahara I

Win Apple Watch: 16th June

1) Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?

Ans- Charles Darwin

2) Long before Google, there have been other search engines on the internet. But which one was the first?

Ans- Archie

3) Vicky Kaushal released the first look of a new film (his first horror movie) called ‘Bhoot: Part One – The Haunted Ship’. Who plays the female lead in the film?

Ans- Bhumi Pednekar

4) The 2019 FIFA Women’s World Cup started its eighth edition on 7th June. Which country is hosting the tournament this year?

Ans- France

5) The last film that Satyajit Ray directed before he passed, was based on one of his own short stories, Atithi. What was the film called?

Ans- Agantuk

How To Play Amazon Quiz Answers on App –

1) First of all Download Amazon app from Android market

2) The app will automatically installed on your Android Phone.

3) Then open the app by tapping on its icon.

4) Now login or create a new account on Amazon app.

5) On the top, you will see a Quiz time banner, click on it.

6) Now start the quiz and give answer 5 – 8 question (All answers are given above).

7) Read Each Question And Answer It.

8) There Are Total Four Option In Every Question.

9) If You are Eligible To Win You Will Receive Email From Amazon.

10) You Have Successfully completed Amazon Quiz Answers contest.

If you like today Amazon Quiz Answers then share this offer with your friends and family members and check some new Free Recharge tricks.

Amazon Quiz Answers Terms & Conditions –

1) In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).

2) Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.

Above answers are correct? let us know!!!

Check Related Offers – 
Check Video From Our Youtube Channel –

Watch this video on YouTube.
Subscribe Our Youtube Channel
Speak Your Mind

      Leave a reply

      EarningKart